Avala

Radojka Lakić

Nadomak Beograda, na samo 16 km južno od centra, u zagrljaju planine Avala ušuškano je moderno studentsko odmaralište. Sa centrom grada povezano je gradskim prevozom, dok se kolima stiže starim avalskim putem ili auto-putem preko Bubanj Potoka, sa 15 minuta lagane vožnje. Adresa Studentskog odmarališta Beograd, studentsko odmaralište Radojka Lakić na Avali je: General Ždanova br. 201, u podnožju Avale (bivša Avalski put br. 1), 11226 Beograd-Pinosava. Od železničke ili autobuske stanice najbolje je koristiti tramvaj 9 do Trošarine ili autobusom broj 78 do Banjice, a od Trošarine ili Banjice autobuse broj: 401, 403, 405, 407 i 408. Odmaralište se sastoji od dva objekta:

Odmaralište Avala, je nov objekat kapaciteta 89 smeštajnih jedinica sa 164 ležaja u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama i apartmanima. Sve sobe su opremljene radnim stolom, televizorom, mini barom, kupatilom, fenom, sefom, kablovskim i bežičnim internetom. U okviru odmarališta nalazi se restoran kapaciteta 200 sedećih mesta i pet sala za seminare kapaciteta od 30 do 60 sedećih mesta. Iz predivne letnje bašte prostire se pogled na Beograd.

Depandans je objekat potpuno renoviran tokom 2012. godine, kapaciteta 33 smeštajne jedinice sa 66 ležajeva u dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizovane, opremljene radnim stolom, televizorom, mini barom, kupatilom, fenom, sefom, kablovskim i bežičnim internetom. Depandans raspolaže sa svečanom salom kapaciteta 135 sedećih mesta, prigodan prostor za organizovane svečane prijeme kao i za održavanje raznih seminara, naučnih skupova, simpozijuma, kongresa sa svom neophodnom opremom za održavanje istih: projektor, video bim, ozvučenje, govornica i dr. U odmaralištu postoji mogućnost korišćenja usluga pranja, sušenja i peglanja veša koja se dodatno naplaćuje, dok je korišćenje interneta i parkinga besplatno i uključeno je u cenu boravka.