Zlatibor

Ratko Mitrović

Najpopularnija destinacija u Srbiji, sa sezonom od 365 dana godišnje je Zlatibor.

Odmaralište je smešteno u samom srcu Zlatibora, nedaleko od jezera u blizini zdravstvenog centra Čigota.

Kompleks raspolaže kongresnim centrom vila „Romanija”, vilom „Lovćen”, vilom „Srbija” i vilom „Zlatibor”, restoranom, letnjom baštom, salama za seminare, sportskim terenima i teretanom.

Možete se odmarati u prostranim sobama vila odmarališta opremljenim opremljene radnim stolom, televizorom, mini barom, kupatilom, fenom, sefom, kablovskim i bežičnim internetom.

Preko dana su na raspolaganju sportski tereni za sportske aktivnosti na teniskim terenima, terenima za mali fudbal, košarku, odbojku i rukomet. Kada je hladno možete vežbati u teretani odmarališta.

Kongresni centar vila „Romanija”, poseduje dve sale i to:
– Kongresna sala u suterenu kapaciteta 250 kongresnih mesta i 36 konferencijskih mesta i
– Kongresna na I spratu kapaciteta 250 kongresnih mesta.
Pored navedenih sala za seminare kongresnog tipa odmaralište na Zlatiboru poseduje i više manjih sala namenjenih za manje seminare i za seminare za rad po grupama i to:
– TV sala u vili „Srbija”, kapaciteta 70 mesta,
– Sala br. 1 u vili „Lovćen”, kapaciteta 30 mesta i
– Sala br. 2 u vili „Lovćen”, kapaciteta 30 mesta.

Kompleks odmarališta čini više objekata odnosno vila (vile su bile prvobitni objekti sa početka XX veka) koje su sada visoke kategorije, izgrađene i adaptirane devedesetih godina XX veka. Postepenom adaptacijom, dovedeni su na nivo visoke kategorije. Za boravak u tim objektima na Zlatiboru sada vlada naročito veliko interesovanje studenata.
Svi objekti se nalaze na pola kilometra od centra Zlatibora, u borovoj šumi i nude izuzetne uslove za odmor i rekreaciju.

Kompleks se sastoji od četiri objekta:
Vila „Lovćen” je odmaralište kapaciteta 37 smeštajnih jedinica sa 104 ležaja u, dvokrevetnim i četvorokrevetnim apartmanima. Svi apartmani su opremljeni radnim stolom, televizorom, mini barom, kupatilom, fenom, sefom, kablovskim i bežičnim internetom. U okviru odmarališta nalazi se centralna recepcija gde možete dobiti sve neophodne informacije, rezervacije, kao i dve manje sale za seminare kapaciteta po 30 sedećih mesta.

Vila „Zlatibor” je odmaralište kapaciteta 47 smeštajnih jedinica sa 88 ležajeva u, jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Sve sobe su opremljene radnim stolom, televizorom, mini barom, kupatilom, fenom, sefom, kablovskim i bežičnim internetom. U okviru odmarališta nalazi se sportska teretana sa svim neophodnim spravama za vežbanje i sala za stoni tenis.smeštajnih jedinica sa 104 ležaja u, dvokrevetnim i četvorokrevetnim apartmanima. Svi apartmani su opremljeni radnim stolom, televizorom, mini barom, kupatilom, fenom, sefom, kablovskim i bežičnim internetom. U okviru odmarališta nalazi se centralna recepcija gde možete dobiti sve neophodne informacije, rezervacije, kao i dve manje sale za seminare kapaciteta po 30 sedećih mesta.

Vila „Srbija” je odmaralište kapaciteta 19 smeštajnih jedinica sa 39 ležajeva u, jednokrevetnim, dvokrevetnim i četvorokrevetnim sobama i apartmanima. Sve sobe su opremljene radnim stolom, televizorom, mini barom, kupatilom, fenom, sefom, kablovskim i bežičnim internetom. U okviru odmarališta nalazi se centralni restoran gde se uslužuju pansionski obroci, kapaciteta 250 sedećih mesta, sa letnjom baštom kapaciteta 100 sedećih mesta. U okviru ovog odmarališta nalazi se i jedna sala za seminare kapaciteta po 70 sedećih mesta.

Kongresni centar vila „Romanija” je odmaralište kapaciteta 19 smeštajnih jedinica sa 39 ležajeva u, jednokrevetnim, dvokrevetnim i četvorokrevetnim sobama i apartmanima. Sve sobe su opremljene radnim stolom, televizorom, mini barom, kupatilom, fenom, sefom, kablovskim i bežičnim internetom. U okviru odmarališta nalazi se centralni restoran gde se uslužuju pansionski obroci, kapaciteta 250 sedećih mesta, sa letnjom baštom kapaciteta 100 sedećih mesta. U okviru ovog odmarališta nalazi se i jedna sala za seminare kapaciteta po 70 sedećih mesta, kongresni centar, sa dve sale od po 250 mesta, sa svim pratećim sadržajima, površine 1.920 kvadratnih metara, i sa kapacitetom od 58 ležaja.

U odmaralištu na Zlatiboru nalazi se kompleks otvorenih sportskih terena, urađenih po najvišim standardima. U pitanju su tereni za mali fudbal, košarku, odbojku, rukomet i dva terena za tenis. U planu je izgradnja zatvorenog bazena, čime bi bila zaokružena ponuda ovog odmarališta.